Tidningen Allt om diabetes.

En pigg tidning om diabetes

Kate gör löpande art direction och layout på Diabetesförbundets medlemsmagasin Allt om Diabetes. Arbetet påbörjades med en redesign för att modernisera tidningen och göra den mer praktisk och inspirerande. Det ledde till ett trendbrott – nu går medlemssiffrorna uppåt.

Uppdraget

När Diabetesförbundets medlemstidning skulle redesignas inför 2016, kontaktade den trevliga byrån NiceOne oss för att ingå som formgivare i deras team. Redesignen innebar ett nytt koncept, ny struktur och ny form.

Målet var att tydligare rikta in tidningen mot folkhälsa – mer fokus på sund livsstil och mindre på det sjukliga. Tidningen syftar till att göra livet enklare för människor med diabetes. Den ska sprida kunskap, skapa igenkänning, skapa lojalitet och visa på förbundets verksamhet. Ledord för det löpande arbetet är att den ska vara praktisk, engagerande, inspirerande och ha både glimten i ögat och högt i tak – det senaste kan betraktas som ett djärvt och modigt mål för en medlemsorganisation. Innehållet ska också vara stärkande för personer med sjukdomen, och skapa en gemenskap mellan medlemmarna.

Processen

Innehållet i tidningen är uppdaterat och har en bra mix med praktiska tips, inspiration, fördjupningar och lättillgänglig forskning i en varierad struktur. Tidningen fick i processen ett nytt namn, Allt om Diabetes, ny logotyp/tidningshuvud samt en piggare och mer positiv grafisk form.

Tilltalet och formen följer den hälsosamma linjen, det ska kännas peppande och positivt för läsaren när en ny tidning kommer med posten. Den är nu mera folklig och mänsklig, inte så medicinsk. 

Resultatet

Enligt statistik från 2016 har nu medlemssiffrorna ökat, vilket är ett trendbrott. De hade tidigare minskat under 12 år i följd. Den redesignade papperstidningen är en av orsakerna till denna glada nyhet. Tidningen når nu ca 25 000 medlemmar och kommer ut 6 gånger om året.

Allt om ­Diabetes nominerades i Publishingpriset 2016 i kategorin medlemstidningar.

 

Om kunden

Allt om diabetes är Svenska Diabetesförbundets medlemsmagasin. Förbundet stödjer diabetesforskning och arbetar för att alla ska kunna leva ett diabetesfritt liv.

Tidningen Allt om diabetes.

Tidningen Allt om diabetes.

Tidningen Allt om diabetes.

Tidningen Allt om diabetes.

Tidningen Allt om diabetes.

Tidningen Allt om diabetes.

Tidningen Allt om diabetes.

Tidningen Allt om diabetes.

Tidningen Allt om diabetes.

Våra case

Här kan du se ett urval av våra senaste projekt och en del av de kunder vi har haft nöjet att få jobba med.