Opinionsbildande digitalt varumärke för Svevia

Webbplatsen I perspektiv från Svevia.

Uppdraget

Väg- och anläggningsföretaget Svevia har varit kund hos Kate i många år, och när de ville starta upp ett helt nytt redaktionellt digitalt varumärke föll valet av samarbetspartner på oss. Målgruppen skulle vara beslutsfattare på myndigheter, företag och organisationer inom infrastruktur, kunder och potentiella medarbetare. Kate höll i workshops kring inriktning, innehåll och struktur och tog fram designen för mobiloptimerad webb, nyhetsbrev och sociala kanaler. Från Kate höll Jessica Sunnebo i det strategiska arbetet, Jenny Gemzell och Tomas Looström stod för designen.

Processen

I perspektiv ska arbeta opinionsbildande i infrastrukturfrågor och vill vara en positiv kraft i en bransch som står inför stora utmaningar. Här kan användarna ta del av intressanta infrastrukturprojekt, den senaste forskningen och möta branschprofiler, allt presenterat på ett lockande och lättillgängligt sätt. Det långsiktiga målet är att förstärka företagets expertposition i branschen, att locka talangfulla medarbetare och öka investeringarna i infrastrukturen. Det strategiska arbetet landade i att designen skulle vara klassisk och seriös, men samtidigt pigg och färgstark.

Resultatet

I Perspektiv lanserades i mars 2017. Designen är modern och luftig och utgår från att merparten av användarna når webbplatsen från mobilen, ofta via sociala medier. Plattformen är Sitevision och webben har en enkel modulstruktur som ger ett ordnat men samtidigt varierat intryck på större skärmar. Typsnitten är webboptimerade för bästa möjliga läsbarhet. Se det färdiga resultatet på: iperspektiv.se. Nyhetsbrevet, som utkommer sex gånger per år, är byggt i Apsis. För att ge genomslag för granskningarna har Kate tagit fram animationer som sprids i sociala medier. 

 

I Perspektiv Jämställdhet from Kate redaktionell design on Vimeo.

I Perspektiv Film_VA_system from Kate redaktionell design on Vimeo.

Kate I perspektiv Foto Patrick Trägårdh

Foto: Patrick Trägårdh, umebild.se

Om Svevia

Svevia är ledande driftentreprenör och ett av de största väg- och anläggningsföretagen i Sverige. De är specialister på vägar och infrastruktur och utför projekt från konstruktion till färdig väg.

Våra case

Här kan du se ett urval av våra senaste projekt och en del av de kunder vi har haft nöjet att få jobba med.