Tidningen Balans.

Premiumkänsla för Tidningen Balans

Dags för redesign! Kate fick förtroendet att vända FARs medlemstidning från jämngrå till premiumkänsla. Vi tog fram ett tydligt redaktionellt koncept och skapade sen en luftig och inspirerande design med högre svansföring.

Uppdraget

Tidningen Balans vill inte väja för ”nörderi”, för bara genom att fördjupa frågorna blir en branschtidning relevant. Men det behöver inte vara tråkigt för det! Tidningen ska nu bidra till att skapa stolthet, attrahera yngre läsare och få dem att vilja utveckla denna spännande bransch i stor förändring.

Processen

Strategiarbetet inleddes med en workshop med redaktionen och representanter från FARs ledning. Vi fångade in viktiga aspekter som vi jobbade vidare med i workshops med redaktionen. Kate tog fram ett nytt redaktionellt koncept, med en tydliggjord policy, som förankrades hos ägarna. 

Genom att djupdyka i läsarnas behov skapade vi en ny riktning för tidningen. Värdeorden relevant, inspirerande, modig och stolt ska prägla det redaktionella arbetet framöver. Vi förde in en större variation i innehåll och struktur såväl som bildspråk och grafiskt manér.

Resultatet

Förändringen blev stor. Vi gjorde om tidningens logotyp, valde ett större format och förnyade pappersvalen för att höja kvalitetskänslan. Numera har tidningen ett bestruket omslag och en obestruken inlaga. En större tydlighet och variation finns nu i tidningens struktur. 

I direkt anslutning till att omgörningsprocessen var i mål, stod Kate för art direction och layout av den första utgåvan i den nya formen. Vi levererade därefter kompletta och effektiva mallar och tog fram en redaktionell manual att ha som stöd och inspiration i det fortsatta löpande arbetet.

Chefredaktör Pernilla Halling:
”Vi är jättenöjda med resultatet. Nya Balans är modigare, snyggare och vassare – precis som vi önskade! Vi har fått ett fantastiskt stöd i hur vi ska tänka kring tidningens form och innehåll, både under processens gång och genom det redaktionella konceptet som vi nu arbetar utifrån. Stort tack för ett mycket proffsigt arbete!”

Om FAR

Tidningen Balans är utgiven av FAR – branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter, affärs- och skatterådgivare, lönekonsulter och specialister. 

Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.
Tidningen Balans.

Våra case

Här kan du se ett urval av våra senaste projekt och en del av de kunder vi har haft nöjet att få jobba med.