Sundare arbetsmiljö för alla

Efter att ha gjort om papperstidningen fick Kate även i uppdrag att ta fram en fungerande redaktionell webbplats för tidningen Arbetsliv. Ett enhetligt omgörningsarbete bildar nu en tydlig enhet.

Tidningen Arbetsliv.

Uppdraget

Arbetsliv hjälper sina läsare att jobba hälsofrämjande genom att erbjuda nytta och inspiration i redaktionellt format. Målsättningen med den nya webbplatsen var att öka den redaktionella känslan på webben och att papperstidningen och webbtidningen skulle bli en tydligare enhet. Dessutom skulle rätt innehåll in på rätt plats, och för att öka trafiken till webbplatsen tog Kate även fram formen till ett nyhetsbrev. Webbplatsen, som ligger under prevent.se och därför byggts i samma plattform – Episerver, arbetades fram 2014.

Processen

Vi jobbade i workshopform tätt ihop med redaktionen. Varumärket Arbetsliv ska kännas positivt och hjälpa läsarna att själva förbättra den egna arbetsmiljön. Den lättillgängliga tonaliteten ska genomsyra såväl print som digitalt, och detta kändes viktigt när vi tog fram designen. För att skapa ett bra arkiv och kunskapsbank var det viktigt att arbeta med taggar och ämnesord för att besökaren enkelt ska hitta bland materialet.

Resultatet

Den nya webbplatsen är både i form och tilltal aktuell och bjuder besökaren till interaktion. Flera redaktionella avdelningar har fått större utrymme med hjälp av exempelvis bildspel. Den uppskattade webbplatsen når idag många fler, mycket tack vara nyhetsbreven och redaktionens aktiva arbete i sociala kanaler. Se det färdiga resultatet på: prevent.se/arbetsliv

Om kunden

Arbetsliv är ett redaktionellt varumärke som ägs av Prevent. Prevent är en ideell arbetsmiljöorganisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Organisationen förmedlar kunskap, informerar och utbildar i arbetsmiljöfrågor.

Våra case

Här kan du se ett urval av våra senaste projekt och en del av de kunder vi har haft nöjet att få jobba med.