Tidningen Social Qrage blir bilaga

När det var dags att göra om en tredje av Visions medlemstidningar, fick Kate förtroendet att hjälpa till. Social Qrage blev en bilaga, som numera går ut till fler och kommer oftare än tidigare.

Tidningen Social Qrage.

Uppdraget

Tidningen Social Qrage går ut till alla socialarbetare inom fackförbundet Vision samt till studerande socionomer. 2015 var det dags att minska det redaktionella omfånget – från tidning till bilaga till Tidningen Vision. Detta som ett led i en genomgripande förändring av Visions totala medlemskommunikation. Skillnaden för läsarna var att de nu inte behövde teckna en separat betald prenumeration på tidningen. Bilagan skulle komma ut som editionerad upplaga 8 gånger per år.

Eftersom Kate tagit fram förnyade koncept till både Tidningen Vision och chefstidningen Chefen i fokus, kände vi till verksamheten väl och fick förtroendet att samarbeta om denna utveckling.

Processen

Utmaningen när en tidning ska slimmas är förstås prioriteringen, vad är det viktigaste innehållet? Och hur gör vi en fungerande innehållsmix på 8 sidor? Vi enades om en bra mix: Inleda med ett nedslag i en verksamhet, lite tips, nyheter och forskning, ett ”större” reportage på 3 sidor, och ett mindre porträtt.

Resultatet

Formmässigt kom vi överens om att tidningen skulle ha ett släktskap med de andra titlarna i Vision-familjen, men ha en egen identitet. Logotyperna är lika varandra, men här är den högerställd eftersom den ska mörkas i tidningen. Vi har också en färgad kant för att särskilja sidorna.

Om kunden

SocialQrage är en tidning från Vision. Vision är ett fackförbund, vars medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, landsting, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Förbundet har 190 000 medlemmar som finns inom tusentals olika yrken. Vision är en feministisk organisation, partipolitiskt obunden och ingår i TCO.

Tidningen Social Qrage.

Tidningen Social Qrage.

Tidningen Social Qrage.

Våra case

Här kan du se ett urval av våra senaste projekt och en del av de kunder vi har haft nöjet att få jobba med.