En strategisk designstudio i Stockholm med djupt kunnande om innovativ kommunikation.

Jenny Gemzell. Porträtt på medarbetare, Kate redaktionell design.

Vill du veta mer? Kontakta mig!

/Jenny Gemzell, VD

0708 49 42 45 | jenny@kate.nu

Så jobbar vi

Med hjälp av innehållsdriven kommunikation och design stärker vi din organisation och ditt företags varumärke.

Kates kontor i Vasastan i Stockholm.
Välkommen till vårt kontor i Vasastan i Stockholm.

Om oss

Kate* grundades 2009 av Jenny Gemzell och Åsa Widén. Vi finns i Vasastan i Stockholm. Kate är en prisbelönt designstudio med vinster i Swedish content award, Publishingpriset, Tidskriftspriset och Svensk Bokkonst. Vi är kursansvariga på Berghs School of Communication och är invalda som medlem i Stockholms Typografiska Gille. 

Utvecklingsprojekt och innehållsproduktion

Vår verksamhet står på två starka ben. Dels att skapa helt nya designlösningar och strategi i utvecklingsprojekt – till exempel att ta fram nya webbplatser, design för magasin eller varumärkesplattformar. Dels att sköta innehållsproduktion – text, bild, rörligt och design av innehåll för webb, print, nyhetsbrev eller sociala kanaler. Läs mer om våra tjänster.

Namnet Kate är en hyllning till Kate Bush – en unik visionär och en förebild för oss med kreativa yrken. Hennes skapande är utmanande, galet och berörande. Wuthering Heights från 1978 är stor konst och en ständig inspirationskälla här på Kate. Vi ska så småningom delta i The Most Wuthering Heights Day Ever, ett hyllningsevent som startade 15 juli 2013 i Brighton, och som nu anordnas årligen runt hela jorden (i Sverige går det av stapeln i Uppsala och Värnamo). Då samlas fans på en äng för att tillsammans återuppföra den ikoniska musikvideon. Vi ska bara sy upp våra röda klänningar först.

Tjänster

Vi är experter på varumärkesutveckling, design, kommunikationsstrategi och innehållsproduktion.