En kreativ designstudio i Stockholm med djupt kunnande om strategisk kommunikation.

Jenny Gemzell. Porträtt på medarbetare, Kate redaktionell design.

Vill du veta mer? Kontakta mig!

/Jenny Gemzell, VD

0708 49 42 45 | jenny@kate.nu

Så jobbar vi

Alla våra projekt är unika. Precis som våra kunders mål och förutsättningar. Med hjälp av redaktionell kommunikation, i digitala medier och print, levandegör och förstärker vi din organisation och ditt företags varumärke.

Kates kontor i Vasastan i Stockholm.
Välkommen till vårt kontor i Vasastan i Stockholm.

Innehåll, design och spridning

Vi arbetar med content marketing som är ett sätt att kontinuerligt bygga relation med målgrupper i olika kanaler. Med hjälp av redaktionell kommunikation, i digitala medier och print, levandegör och förstärker vi din organisation och ditt företags varumärke och når målgruppen oavsett var den befinner sig i köpresan. Dessutom ser vi till att innehållet vi skapar återanvänds och sprids i flera olika kanaler för bästa effekt och ekonomiska resultat. Läs mer om våra tjänster.

Om oss

Kate* grundades 2009 av Jenny Gemzell och Åsa Widén. Vi finns i Stockholm och är idag sex anställda med ett stort nätverk av frilansande medarbetare. Kate är en prisbelönt byrå med priser bland annat i Guldbladet, Publishingpriset, Tidskriftspriset och Svensk Bokkonst. Vi värnar om god design och funktionalitet och sprider gärna vår kunskap genom skräddarsydda workshops. Sedan 2010 undervisar Kate på Berghs School of Communication i content design och vi är invald som medlem i Stockholms Typografiska Gille. Gillets ändamål är att verka för främjandet av god svensk typografi.

Utvecklingsprojekt och löpande uppdrag

Vår verksamhet står på två starka ben. Dels att skapa helt nya designlösningar och koncept i utvecklingsprojekt – exempel att ta fram nya webbplatser, design för magasin eller varumärkesplattformar. Dels att sköta löpande produktion – redaktörskap och formgivning av tidningar eller produktionen av innehåll för webb, nyhetsbrev eller sociala kanaler. Med innehåll menas texter, bilder, grafik, rörligt, illustration eller andra typer av information som publiceras. Vi skräddarsyr lösningar som passar just er oavsett var i processen i ett projekt ni befinner er.

*Namnet Kate tog byrån som en hyllning till Kate Bush – en av rockmusikens viktigaste nu levande visionärer. Kate Bush har med sin unika röst och starka personlighet, under en lång karriär, skapat ständigt nya musikaliska världar sedan genombrottet med Wuthering Heights 1978. Hennes egensinniga tonspråk, låtar, texter och videor har befäst bilden av henne som en konstnär som går sin egen väg. Enligt henne själv handlar hennes konstnärskap om att berätta historier.

Det är precis det vi på Kate gör – vi berättar era historier.

Våra tjänster

Våra tjänster spänner över strategi, design och produktion. Det betyder att vi finns med våra kunder under hela resan i ett projekt, eller gör punktinsatser.